Bästa fisksoppan

Fisksoppa smaksatt med saffran, färsk fänkål och en skvätt vitt vin är perfekt mat en varm sommardag.

Livsstil & fritid2014-07-15 04:00

Gör så här:

1. Tina och skär smördegen i 2 centimeter breda remsor. Pensla ena sidan med uppvispat ägg och strö över riven ost. Vrid degremsorna ett halvt varv och baka av dem mitt i 225 grader varm ugn i 7–8 minuter.

2. Skär fisken i bitar med 3 centimeter sida. Skala och skär fänkål, gul lök, purjolök och morötter i mindre bitar.

3. Låt olivolja och saffran fräsa samman utan att bränna i en rymlig kastrull. Tillsätt vatten, vin, buljongtärningar och en knapp tesked salt. Låt allt koka upp. Lägg i hackad fänkål, gul lök, purjolök och morötter.

4. Sjud soppgrunden i 10 minuter. Tillsätt fisk, grädde och majsstärkelse blandad med vatten. Sjud soppan i ytterligare 5 minuter. Salta och peppra.

För 4 personer, 30 minuter 500 g torskfilé 12 dl vatten 1 dl torrt vitt vin 1 kuvert saffran (0,5 g) 1 msk olivolja 1 färsk fänkål 1 gul lök 1/2 purjolök 2 små morötter 1 dl grädde 2 tärningar fiskbuljong 1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten salt och vitpeppar Att äta till: 2 plattor fryst smördeg 1 ägg 2 dl fint riven ost 16731138

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!