För 4 personer, 25 minuter
Till pannkakorna:
1 ägg
3 dl mjölk
1 dl vetemjöl
1/2 tsk vegetariskt buljongpulver
15 finhackade basilikablad
smör till stekning
Att äta till:
10 champinjoner
2–3 späda morötter
1 liten zucchini
12–15 körbärstomater
olivolja
salt
1 dl grovt färskriven parmesanost
70 g lufttorkad Parmaskinka
riktigt med färsk basilika
Gör så här:
1. Vispa samman ägg och hälften av mjölken i en bunke. Vispa ned allt mjöl till dess smeten är tjock och klumpfri. Häll i resten av mjölken samt buljongpulver och fint hackade basilikablad.
2. Skär champinjonerna tunna samt morötter och zucchini i strimlor. Dela körbärstomaterna i halvor. Stek grönsakerna hastigt i olivolja. Ta upp och salta lätt.
3. Grädda pannkakorna i medelvarm panna. De ska ha fin färg, men inte mer. Lägg upp på tallrikar, fördela grönsakerna över och toppa med grovt riven parmesanost och några skivor Parmaskinka. Garnera med basilikablad.