Basilikapannkakor med italienska tillbehör

Det räcker med en nygräddad pannkaka smaksatt med basilika för att smaklökarna ska vakna. Lägg till en skiva lufttorkad Parmaskinka och lite färskriven parmesanost och lyckan är total.

Färsk basilika trivs utmärkt tillsammans med parmaskinka och parmesanost.

Färsk basilika trivs utmärkt tillsammans med parmaskinka och parmesanost.

Foto: Dan Strandqvist

Livsstil & fritid2018-10-03 06:34
Färsk basilika trivs utmärkt tillsammans med parmaskinka och parmesanost.
Färsk basilika trivs utmärkt tillsammans med parmaskinka och parmesanost.

För 4 personer, 25 minuter

Till pannkakorna:

1 ägg

3 dl mjölk

1 dl vetemjöl

1/2 tsk vegetariskt buljongpulver

15 finhackade basilikablad

smör till stekning

Att äta till:

10 champinjoner

2–3 späda morötter

1 liten zucchini

12–15 körbärstomater

olivolja

salt

1 dl grovt färskriven parmesanost

70 g lufttorkad Parmaskinka

riktigt med färsk basilika

Gör så här:

1. Vispa samman ägg och hälften av mjölken i en bunke. Vispa ned allt mjöl till dess smeten är tjock och klumpfri. Häll i resten av mjölken samt buljongpulver och fint hackade basilikablad.

2. Skär champinjonerna tunna samt morötter och zucchini i strimlor. Dela körbärstomaterna i halvor. Stek grönsakerna hastigt i olivolja. Ta upp och salta lätt.

3. Grädda pannkakorna i medelvarm panna. De ska ha fin färg, men inte mer. Lägg upp på tallrikar, fördela grönsakerna över och toppa med grovt riven parmesanost och några skivor Parmaskinka. Garnera med basilikablad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!