Baconlindad kalkon i paket

blandade blad och tomat, gurka och rädisor

Baconlindad kalkonfilé med örter är sommarmat av det lättare slaget, både att laga och att äta.

Baconlindad kalkonfilé med örter är sommarmat av det lättare slaget, både att laga och att äta.

Foto: Dan Strandqvist

Livsstil & fritid2018-03-28 09:00
Baconlindad kalkonfilé med örter är sommarmat av det lättare slaget, både att laga och att äta.
Baconlindad kalkonfilé med örter är sommarmat av det lättare slaget, både att laga och att äta.

Kalkonfilé är ett magert kött som kräver varsamhet vid tillagningen. Lindad med bacon och ugnsstekt i foliepaket är ett säkert tillagningssätt.

För 4 personer, 45 minuter

Gör så här:

1. Lägg ut två bitar ugnsfolie på arbetsbänken. Linda kalkonfiléerna med bacon och placera dem mitt på folien. Strö över hackad persilja och timjan. Salta lätt (tänk på att bacon också tillför sälta) samt svartpeppar. Några droppar olja över och packa in ordentligt.

2. Ugnsstek kalkonfiléerna i ugnen 20 minuter i 225 grader. Ta ut, vänta 5 minuter så att köttet hinner stabilisera sig. Öppna och skiva upp.

3. Koka bulguren enligt anvisningarna på paketet med grönsaksbuljong. Blanda den sedan med finhackad paprika, gärna både röd och grön, samt hackad persilja. Blandad sallad smakar gott till. Servera med kalkonen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!