Aubergine från ugnen

Livsstil & fritid2018-02-05 05:40

Gör så här:

1. Skär auberginerna i drygt centimetertjocka skivor. Lägg på ett fat och strö över 1/2 matsked salt. Låt stå så i 20 minuter. Tippa upp tomatkrosset i sil med en skål under.

2. Hacka de gula lökarna och låt mjukna i en kastrull med en matsked olivolja. Pressa i vitlök och krydda med spiskummin och timjan. Tillsätt de avrunna tomaterna. Späd med lite tomatvätska om det blir för torrt. Smula i buljongtärningen och lägg i chili. Koka upp och sjud 5 minuter.

3. Skölj av aubergineskivorna och pressa dem torra mellan dubbla lager hushållspapper. Stek i olja, 2 minuter per sida. Varva aubergineskivor och tomatröra i en ugnsfast form. Gratinera i 20 minuter i ugnen på 200 grader. Serveras med couscous.

För 4 personer, 50 minuter 2 stora auberginer 2 gula lökar 2 vitlöksklyftor 1 tsk malen spiskummin 1 msk hackad, färsk timjan 2 burkar krossade tomater, ca 900 g 1 tärning grönsaksbuljong 1 krm torkad, hackad chili salt olivolja Att äta till: couscous 16731138Foto: TT.Foto: TT.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!