Asiatiska kycklingspett

Livsstil & fritid2017-08-23 08:44

Gör så här:

1. Skär kycklingfiléerna i långa strimlor, 34 strimlor per filé brukar vara lagom. Trä på blötlagda grillspett av trä. Blanda samman marinaden och pensla på köttet. Låt dra ett par timmar i kylskåp.

2. Förbered såsen. Lägg en matsked currypasta och en halv matsked olja i en kastrull. Låt kryddan dra på mycket låg värme ett par minuter. Tillsätt kokosmjölk, fisksås, jordnötssmör och socker. Rör om och låt allt bli varmt, men inte mer.

3. Grilla kycklingen 2-3 minuter per sida. Servera med jordnötssås, ris och blandad sallad.

4 personer 4 kycklingfiléer Till marinaden: 2 msk rapsolja 4 msk limejuice 1 pressad vitlöksklyfta salt och peppar Till såsen: 1 msk röd currypasta + 1/2 msk rapsolja 3 dl kokosmjölk 1 tsk fisksås (ersätter salt) 4 msk jordnötssmör 1 tsk strösocker Äta till: ris blandade blad 19691312

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!