Andra bullar

Livsstil & fritid2017-05-18 08:07

Gör så här:

1. Blanda veteströ med vin, ägg och kalvfond. Arbeta in köttfärsen och krydda med oregano, svartpeppar, salt och riven vitlök. Forma till köttbullar och stek i olivolja: först i ganska het panna, sedan på betydligt lägre värme under i 10 minuter.

2. Skär fetaosten i sockerbitsstora tärningar. Koka upp den färdiga tomatsåsen.

3. Koka pastan i saltat vatten. Låt rinna av i durkslag. Fördela i djupa tallrikar. Slå lite tomatsås över och toppa med köttbullar och fetaost. En grönsallad smakar gott till.

För 4 personer, 25 minuter 600 g ren nötfärs 3 msk veteströbröd 1/2 dl rödvin (eller vatten) 1 msk finhackad färsk oregano (1 tsk torkad) 2 ägg 1 msk konc. kalvfond 1/2 tsk salt 1 krm mald svartpeppar 1-2 vitlöksklyftor 2-3 msk olivolja Att äta till: 150 g fetaost 1 burk färdig tomatsås (pastasås) 500 g färsk pasta (300 g torkad) blandad sallad 16731140Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!