Allt talar för sej

Livsstil & fritid2017-08-15 08:44

Gör så här:

1. Strimla paprika, morot, lök och aubergine. Salta, peppra och stek strimlorna tillsammans med gröna bönor i rapsolja cirka 5 minuter. Ta upp och håll varmt under folie.

2. Dela fisken i åtta bitar. Salta och peppra lätt, vänd i vetemjöl och sedan i uppvispat ägg och sist i veteströbröd. Stek fiskbitarna i lika delar smör och rapsolja cirka 3 minuter per sida.

3. Koka upp grädde, vatten och vinäger. Lägg i en fiskbuljongtärning och red av med majsstärkelse löst i vatten. Sjud såsen 5 minuter. Smaka av med salt och vitpeppar. Servera med ris och citron.

För 4 personer, 30 minuter 600 g sejfilé 2 msk vetemjöl 1 ägg 2 dl veteströbröd salt och peppar smör och rapsolja Till såsen: 2 dl grädde, 15 procent 3 dl vatten 1 tsk vitvinsvinäger 1 fiskbuljongtärning 1 1/2 msk majsstärkelse + 2 msk vatten Att äta till: 100 g gröna bönor 1 röd paprika 1 morot 1 gul lök 1 aubergine ris citron 16731138Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!