Jan-Erik Ögren från Skellefteå fortsätter att samla och han verkar inte ge upp. Några godbitar saknas ju fortfarande.
– Det är några som jag gärna skulle vilja ha. Humphrey Bogart är en. Han är ju en riktigt stor kändis och svår att få tag på. Sedan den nya hockeystjärnan Sidney Crosby och kungen, säger Jan-Erik och får något drömskt i blicken.
Tro nu inte att han inte försökt att få tag på kungens autograf, eller hela den svenska kungafamiljens autografer överhuvudtaget.
– Jag har vid upprepande tillfällen skrivit till hovet men fått samma svar varje gång. De skriver inte autografer. En kompis skulle fixa kronprinsessans när hon var i Skellefteå. Men han fick samma svar. De skriver inte autografer, säger han och ler.
Han har som sagt otroligt många autografer och det är inte vem som helst som platsar i hans samling.
– När det till exempel gäller idrottsmän och kvinnor så måste de ha tagit minst ett OS-guld eller ha blivit världsmästare.
I sportdelen av samlingen finns bland annat två autografer av samma man, fast med två olika namn.
– Cassius Clay har jag, och även Muhammad Ali, det är ju en liten extra finess, säger han och skrattar gott.
Finske flerfaldige olympiske mästaren Paavo Nurmis har han också, och det var ett litet sjå att få tag i den.
– Han hade ju en sportbutik i Helsingfors så jag skrev dit och bad om autograf. Jag ville ha tre stycken så jag kunde byta bort någon av dem. Men jag fick inget svar. Då tipsade en annan samlare om att bara be om en autograf. Han sa: "den där tog ju betalt per meter han sprang så han får du inget extra av". Så jag gjorde det och fick en autograf. Sedan hörde jag av mig tre månader senare och fick en till...
Sedan har han Michael Phelps och Mark Spitz också. Och Jesse Owens. Naturligtvis finns även Zlatan med.
– Min kompis Ingemar Markströms son träffade Zlatan. Det gick lite segt och Ingemar följde med honom. Zlatan ville ha en hamburgare för att skriva autograf, men Ingemar sa åt honom att han hade råd att köpa alla hamburgare han ville och då fick han två autografer. Jag fick den ena.
Autografsamlande handlar mycket om att byta.
– I Forshaga så har jag avverkat tre bröder som jag bytt med under en lång tid. Men man hör av sig till samlare och kollar vad de saknar och vad man själv behöver, sedan har man extra autografer som man kan byta med. Det fungerar bra, så länge som båda är nöjda med bytet.
Så är det oftast.
– Men jag har bytt med en tysk på slutet och han ångrade sig och ville byta tillbaka. Mina autografer på svenska skidåkare som Johan Olsson och Daniel Richardsson kanske inte dög...
Förutom att byta så är det mycket letande efter adresser och brevskrivande.
– Jag brukar klippa ut ur tidningar när jag ser att en kändis ska komma på ett idrottsevenemang. Då skriver jag till sekreteraren i arrangörsklubben, cirka en vecka innan, och ser om de kan hjälpa till.
Sedan gäller det att ha kontakter också.
– Carl Lewis, som har tio OS-guld, autograf fick jag innan VM i Helsingfors 1983. De skulle ha ett läger på Bosön och Ruthie Burlin var där. Hon fixade en hel A4 med autografer på storheter. Henne har jag haft användning av ofta när det gäller autografer, säger han och ler igen.
Han har bara betalat för en autograf och det är också den äldsta han har.
– Det är kung Karl XIV Johans autograf. Den inhandlades på ett antikvariat för 600 kronor. Det var ett dokument som han hade undertecknat. Lite roligt var att det handlade om något i Örnsköldsvik där min fru är född.
Men det är som sagt inte bara idrottsmän, idrottskvinnor och kungligheter som får plats.
Artister och skådespelare finns med i samlingen också.
Ingrid Bergman, Ingmar Bergman, Harrison Ford, Ava Gardner, Doris Day, Marlene Dittrich, Jussi Björling, Brigitte Bardot, Richard Gere, ja, och väldigt många fler finns med.
Inte minst Elvis Presley.
– Den var jag lite osäker på om den var äkta. Jag kollade runt bland specialister och det visade sig att Elvis, strax innan han tog överdosen, skickade ut massor av autografer runt om i världen. Det är väl en av dem som jag har.
Han samlar på kändisar över hela jordklotet och ibland till och med utanför det.
– Neil Armstrong, först på månen har jag, John Glenn och Jurij Gagarin också. Gagarin var ju först i rymden.
Han sitter på en skatt, det råder ingen tvekan om det.
– Det fanns en gång en tidning om autografer där man kunde läsa hur mycket de var värda. Den tidningen finns inte längre. Men en del är nog väldigt värdefulla för samlare. Speciellt de som har dött och man inte kan få tag på, konstaterar han.
Men skattgömman är välbevakad.
– Husets fram och baksida är larmat av Sektor Alarm...
Neil Armstrong, först på månen har jag, John Glenn och Jurij Gagarin också. Gagarin var ju först i rymden.