Äggvänd torskfilé med tomatröra

Livsstil & fritid2017-06-10 07:56

Gör så här:

1. Tippa upp tomatkrosset i en finmaskig sil och låt det rinna av några minuter. Finhacka schalottenlök, vitlök, fänkål och oregano. Fräs lök och fänkål med olivolja i en kastrull. Tillsätt oregano och tomatkross. Låt allt stå och sjuda sakta i 3-4 minuter. Smaka av med salt och vitpeppar.

2. Dela fisken i portionsbitar. Salta, peppra och vänd fisken i vetemjöl.

3. Hetta upp en stekpanna och tillsätt smör och rapsolja. Vispa upp äggen, vänd fiskbitarna i äggsmeten och lägg dem direkt i stekpannan. Stek i medelvarm panna med flera vändningar. Sammanlagd stektid är ungefär 4-5 minuter. Servera med tomatröran, ris, varma grönsaker och citron.

För 4 personer, 35 minuter 600 g torskfilé, gärna från ryggen 3 msk vetemjöl 2 ägg salt och vitpeppar smör och rapsolja Till tomatröran: 500 g krossade tomater 2 schalottenlökar 1 vitlöksklyfta 50 g färsk fänkål 1 msk olivolja 1 msk färsk oregano Att äta till ris lättkokta bukettgrönsaker citron 16731138Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!