Äggvänd hälleflundra med svamp

Det går enkelt och snabbt att tillaga hälleflundra. Men ät i lugn och ro och njut av varje tugga.

Brynt svamp från skog eller affär passar bra till stekt fisk.

Brynt svamp från skog eller affär passar bra till stekt fisk.

Foto: Dan Strandqvist

Livsstil & fritid2018-07-28 08:30
Brynt svamp från skog eller affär passar bra till stekt fisk.
Brynt svamp från skog eller affär passar bra till stekt fisk.

För 4 personer, 20 minuter

800 g hälleflundra från säkra bestånd

4 msk vetemjöl

2 ägg

salt och vitpeppar

smör och rapsolja

Att äta till:

200 g färsk svamp

2 citroner

sallad

olivolja med citronsmak

kokt färskpotatis

Gör så här:

1. Tvätta potatisen och gnugga bort så mycket skal det går med händerna eller borste. Koka i saltat vatten, gärna med en dillkvist.

2. Dela fisken i portionsbitar. Se till att den är skinn- och benfri. Salta och peppra lätt och vänd fisken i tur och ordning i vetemjöl och uppvispade ägg. Lägg varsamt ned fisken direkt i het stekpanna med lika delar smör och rapsolja som ljust slutat skumma. Stek en dryg minut per sida. Ta upp och lägg på tallrikar.

3. Torka ur pannan och stek svampen i nytt fett. Fördela svampen över fisken och servera med sallad smaksatt med citronolja och kokt färskpotatis.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!