För 4 personer, 20 minuter
800 g hälleflundra från säkra bestånd
4 msk vetemjöl
2 ägg
salt och vitpeppar
smör och rapsolja
Att äta till:
200 g färsk svamp
2 citroner
sallad
olivolja med citronsmak
kokt färskpotatis
Gör så här:
1. Tvätta potatisen och gnugga bort så mycket skal det går med händerna eller borste. Koka i saltat vatten, gärna med en dillkvist.
2. Dela fisken i portionsbitar. Se till att den är skinn- och benfri. Salta och peppra lätt och vänd fisken i tur och ordning i vetemjöl och uppvispade ägg. Lägg varsamt ned fisken direkt i het stekpanna med lika delar smör och rapsolja som ljust slutat skumma. Stek en dryg minut per sida. Ta upp och lägg på tallrikar.
3. Torka ur pannan och stek svampen i nytt fett. Fördela svampen över fisken och servera med sallad smaksatt med citronolja och kokt färskpotatis.