Äggröra med stekt prinskorv

Ägg och korv är praktisk mat när det ska gå undan i köket. Några ägg och en skvätt grädde går snabbt att röra ihop till en äggröra. Stek några prinskorvar till och du har mat på bordet inom 10 minuter.

Äggröra med stekt prinskorv är riktig snabbmat.

Äggröra med stekt prinskorv är riktig snabbmat.

Foto: Dan Strandqvist

Livsstil & fritid2018-05-23 07:12
Äggröra med stekt prinskorv är riktig snabbmat.
Äggröra med stekt prinskorv är riktig snabbmat.

För 4 personer, 10 minuter

10 ägg

1 dl mager grädde

1 tsk konc. kycklingfond

salt och peppar

smör och rapsolja

Att äta till:

600 g prinskorv

2–3 tomater

persilja eller annan örtkrydda

Gör så här:

1. Knäck äggen i en rymlig skål. Vispa så äggulorna går sönder men just inte mer. Slå i grädde, kycklingfond och krydda lätt med salt och vitpeppar. Vispa lite till.

2. När stekpannan är ljummen, slår i en skvätt rapsolja och sedan de uppvispade äggen. Rör i botten på pannan med en träsked. Fortsätt röra till dess röran börjar stelna. Den ska bara stanna, inte stekas. Lägg upp och håll den varm under folie.

3. Stek prinskorvarna i lika delar smör och rapsolja. Tomater och persilja smakar gott till.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!