För 4 personer, 25 minuter
250 g torkade äggnudlar
200 g färska champinjoner
2 normalstora auberginer
2 dl strimlad purjolök
2 vitlöksklyftor
1 tsk brunt farinsocker
1 msk soja
1 tsk vitvinsvinäger
3 msk rapsolja
3 dl vatten
1 msk grönsaksbuljong i pulverform
salt och peppar
färsk thaibasilika
Gör så här:
1. Skär champinjoner och auberginer i bitar. Strimla purjolöken. Blanda allt i en skål och riv över vitlöken. Blanda ned farinsocker, soja, vinäger och drygt hälften av oljan. Låt blandningen stå och dra i minst 10 minuter.
2. Koka upp lättsaltat vatten och lägg i nudlarna. Ta kastrullen från värmen och låt dem dra i 2 minuter. Slå i durkslag och låt rinna av ordentligt.
3. Hetta upp en stor stek- eller wokpanna. Woka nudlarna i resterande olja en minut. Vänd ned grönsakerna och woka ett par minuter under omrörning. Avsluta med vatten och grönsaksbuljongpulver. Koka samman någon minut och smaka av med salt och peppar. Fördela i portionsskålar och toppa med thaibasilika.