Kvinna förlorar sina katter

Notera att denna artikel är från förra året.
Vid ett besök på Sunderby sjukhus förvarades en katt i en väska.
Vid ett besök på Sunderby sjukhus förvarades en katt i en väska. Foto: TT
Länsstyrelsen Norrbotten har beslutat att omedelbart omhänderta katter som ägs av en kvinna från länet. Detta efter att hon förvarat dem i mycket dålig miljö – bland annat i en vanlig väska.

Kvinnan är hemmahörande i en kranskommun till Umeå, rapporterar Västerbottens-Kuriren.

Anledningen till att det är länsstyrelsen i Norrbotten som beslutat i ärendet gentemot henne har att göra med att upptäckten av hur hon misskötte sina katter skedde inne på Sunderby sjukhus.

Ett första omhändertagande skedde i februari tidigare år då kvinnan ertappades med att ha tagit med sina katter till sjukhuset.

”Djuren förvarades i mycket dålig miljö och var utsatta för stort lidande”, står det i beslutet.

Den 6 mars inkom en ny anmälan om att kvinnan tagit med två katter till Sunderby sjukhus. Vid det tidigare tillfället hade katterna förvarats i burar, men riktigt så var inte fallet den här gången.

En av katterna förvarades i en bur av tyg och den andra i en vanlig väska.

I samband med utredningen av ärendet framkom att kvinnan för tillfället stod utan bostad, vilket fick Länsstyrelsen att agera.

”Katterna förvaras permanent i små transportburar. Eftersom du saknar bostad så bedömer länsstyrelsen att det är utsiktslöst att felet blir avhjälpt”, skriver myndigheten, som menar att omhändertagandet är absolut nödvändigt ur djurskyddssynpunkt.

Joel Lindberg/Västerbottens-Kuriren

Anmäl till Pressombudsmannen Skriv ut
Jobb+ logo