Spridningen av branden i byggnaden är omfattande, enligt räddningstjänsten.
Spridningen av branden i byggnaden är omfattande, enligt räddningstjänsten. Foto: Adam Ihse/TT

Kraftig Göteborgsbrand under kontroll

Den brinnande Slottsskogshallen i Göteborg har rasat ihop och branden är nu under kontroll, rapporterar Sveriges Radio P4 Göteborg.

- Byggnaden har rasat in och spridningsrisken har minskat betydligt, säger Bo Andersson, stabschef för räddningstjänsten Storgöteborg, till radion.

Larmet om branden kom strax efter klockan 18 på söndagskvällen. Polis och ambulans har också varit på plats för att bistå räddningstjänsten.

Släckningsarbetet beräknas pågå hela natten.
Släckningsarbetet beräknas pågå hela natten. Foto: Adam Ihse/TT

Branden har inte spridit sig till andra byggnader, trots att spridningsrisken har varit stor, bland annat på grund av kraftig vind.

Polisen utreder händelsen som mordbrand. Två pojkar kan vara intressanta för utredningen.

- Det finns uppgifter om att det var två pojkar i 12-årsåldern på platsen. Nu utreds det om pojkarna har något med detta att göra eller inte, säger Sebastian Börjesson, vakthavande befäl vid polisen.

Rökutvecklingen var kraftig.
Rökutvecklingen var kraftig. Foto: Adam Ihse/TT

Ett viktigt meddelande till allmänheten (VMA) utfärdades under kvällen, men sedan 23-tiden råder det inte längre någon fara för allmänheten.

Enligt polisen ska ingen ha behövt evakueras och det finns inga uppgifter om skadade. Släckningsarbetet beräknas pågå hela natten.

Öppna lågor och rejält med rök.
Öppna lågor och rejält med rök. Foto: Adam Ihse/TT
Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut