Evelina Fahlesson.
Evelina Fahlesson. Foto: Yvonne Rönngren

Nytt kommunalråd har utsetts – hon tar över efter Maria Marklund

Evelina Fahlesson blir efterträdaren för Maria Marklund som kommunalråd för Skellefteå kommun. "Vår kommun är inne i en spännande utveckling och att nu få chansen att agera inom nya politiska arenor gör mig inspirerad men samtidigt ödmjuk inför vad som komma skall", säger Fahlesson i ett pressmeddelande.

Under måndagens nedkortade årsmöte valde Skellefteås arbetarkommun Evelina Fahlesson till efterträdare för Maria Marklund som kommunalråd för Skellefteå kommun. Fahlesson har varit politiskt engagerad i Socialdemokratin sedan 2006 och har suttit som ordförande i Bygg- och miljönämnden sedan 2013.

”Det känns jätteroligt att lämna som kommunalråd”

– Jag är stolt, tacksam och glad över att ha fått förtroendet av Socialdemokratiska partiet här i Skellefteå. Vår kommun är inne i en spännande utveckling och att nu få chansen att agera inom nya politiska arenor gör mig inspirerad men samtidigt ödmjuk inför vad som komma skall. Tillsammans ska vi bygga en stark och hållbar kommun att lämna vidare till nästa generation. En kommun som står väl rustad för framtiden, säger Evelina Fahlesson.

Anmäl till Mediaombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut