Burman om maktfullkomlighet, polisanmälan och varför partiet gick emot folkets vilja gällande Centrumbron

Notera att denna artikel är från 2018.
Som kommunalråd i Skellefteå är Lorents Burman van vid att vara i händelsernas centrum. Här ovan ser du tredje delen av ”Förhöret”, där socialdemokraternas gruppledare gästar programmet.

Är det verkligen bra för demokratin att ett och samma parti haft ensam majoritet i Skellefteå i 75 år? Och är det ok att tumma på reglerna ibland för att snabbt få igenom beslut? Det är några av frågorna som Lorents Burman får svara på i programmet.

”Förhöret” är en intervjuserie i åtta delar där Norrans reportrar Ulrika Andersson och Karin Israelsson ställer lokala politiker mot väggen för att få svar på de viktigaste frågorna inför höstens val.

Vad skiljer egentligen mellan de olika partierna? Vilka kan absolut inte tänka sig att samarbeta och hur klarar politikerna den konstnärliga utmaningen – att rita ett självporträtt?

Vill du veta mer om Socialdemokraternas politik? Som en service till läsarna kan den som vill ta del av hela intervjun med Lorents Burman här nedanför. Han berättar bland annat om vilket beslut som varit svårast att fatta och varför han i vinter varit irriterad på Norran.

Anmäl till Mediaombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut