Räddningstjänsten upphäver eldningsförbudet på fler orter

Foto: TT
Foto: TT
Under måndagseftermiddagen kom beskedet om att räddningstjänsten häver eldningsförbudet på orter inom Norrans bevakningsområde.

Orterna som berörs inom Norrans bevakningsområde är Malå, Arjeplog och Arvidsjaur. Här kommer eldningsförbudet under morgondagen, tisdagen den 8/7 klockan 12.00, att upphöra.

Detta innebär att det nu är fullt tillåtet att elda utomhus på dessa orter. Räddningstjänsten vill dock fortfarande mana till stor försiktighet:

"Trots att det regnat de senaste dagarna har mycket av regnvattnet gått rakt ner i grundvattnet. Det finns även markområden som skuggats av trädens lövverk och därför inte genomfuktats tillräckligt. Stor försiktighet är därför nödvändig" skriver räddningscheferna för de berörda kommunerna i ett pressmeddelande och fortsätter:

"Eldningsförbud eller ej. Det är alltid den person som hållit i tändstickan som kommer att hållas ansvarig om en eld sprider sig utom kontroll."

Upphävandet av eldningsförbudet gäller till dess något annat meddelas.

Bevattningsförbudet i Skellefteå upphör

Även bevattningsförbudet som har rått på flera orter i Skellefteå kommun i nästan tre veckor har under dagen hävts, meddelar Skellefteå kommun.

Efter torkan – eldnings- och vattningsförbud hävs

På måndagen hävdes förbudet för byarna och orterna Lövånger, Tjärn (Burträsk), Lappvattnet (Burträsk), Bodbysund, Byske, Fällfors och Åbyn (Byske).

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut
Jobb+ logo