Sommaren 2019 jobbade Björn Bergström, som driver vildmarkscampen White Mountain Lodge, med Fredrik TrĂ€gĂ„rdh och de skapade Burger nÂŽBeer Bar, som hade öppet â och fullt â ett par dagar i veckan frĂ„n midsommar till slutet av sommaren.
âNĂ„got annorlundaâ
Nu Àr det klart att det blir en fortsÀttning. Björn Bergströms partner det hÀr Äret blir Erik BrÀnnström, Vilda Kocken, vÀlkÀnd tv-profil.
â Jag och Björn har varit i kontakt ganska lĂ€nge. I vintras presenterade jag en idĂ© för honom, berĂ€ttar Erik BrĂ€nnström för Norran.
â Vi kommer att göra nĂ„got helt annorlunda mot det som gjordes i fjol.
Allt lokalt
Konceptet bygger pÄ att all mat ska göras över öppen eld, hela djuret ska anvÀndas och allt ska vara lokalt.
Vi ska göra ett test och om det gÄr bra kommer vi bara att köra med lokala rÄvaror.
â Vi skissar nu pĂ„ ett utekök dĂ€r vi ska laga till allt. Vi knyter an till bygden. Vi ska göra ett test och om det gĂ„r bra kommer vi bara att köra med lokala rĂ„varor. Det enda jag tror inte finns i trakten Ă€r salt. Vi kommer inte att anvĂ€nda chili utan sĂ„dant som finns i naturen runt och omkring KalvtrĂ€sk, berĂ€ttar Erik BrĂ€nnström.
Byggs ut
Restaurangen planerar att ha öppet en eller tvÄ dagar i veckan. Exakt öppethÄllande blir klart nÀrmare sommaren. Dessutom ska restaurangen byggas ut med fler sittplatser Àn 2019.
â Vi vill inte lĂ€gga öppethĂ„llanden sĂ„ att de kolliderar med andra lokala arrangemang. Vi vill att det ska bli bra för alla, sĂ€ger Erik BrĂ€nnström.