Lillebrorsan Ammar, 21, styr Kåges nya restaurang

I februari fick Kåge ett tillskott när bröderna Sassila öppnade Kågedalen restaurang.
Efter att ha hört efter med lokalborna vad de saknade för typ av mat, svarade en majoritet smashed burger.
– Vi tänkte egentligen något helt annat men det blev perfekt, säger den yngsta brodern Ammar Sassila.

Ammar Sassila vill så småningom bli delägare tillsammans med sina storebröder Mohamad, Ayman och Abdullah Sassila.

Ammar Sassila vill så småningom bli delägare tillsammans med sina storebröder Mohamad, Ayman och Abdullah Sassila.

Foto: Elin Silfver

Kåge2025-05-03 15:00

Onsdagens lunchgäster har precis hunnit lämna, och det är lugnt i lokalen när jag kliver in i Kåges nya restaurang. Om ungefär tre timmar väntas nästa rusch, och den som ska hantera den är Ammar Sassila, en av fyra bröder som jobbar i Kågedalen restaurang. Just nu är det han, den yngsta i syskonskaran, som styr skutan medan de andra bröderna – som äger stället – är utomlands.

– Det är jag som är chefen när de inte är här, det tackar jag aldrig nej till. De litar på mig och det är jag glad för, säger Ammar Sassila.

undefined
Vanligtvis jobbar Ammar Sassila som pizzabagare på Kåge grill & pizzeria. Han hoppar in vid behov på brödernas nyöppnade restaurang några meter bort.

Restaurangen öppnade i februari och på menyn finns allt från pasta till hamburgare och grillrätter. Särskilt efterfrågat i området var smashed burger.

– Innan vi öppnade så frågade vi kunderna på pizzerian vad de saknade i Kåge. Det var jättemånga som sa att de ville ha smash, säger Ammar Sassila och berättar att han i vanliga fall jobbar på pizza-restaurangen några meter därifrån.

Idén har varit uppskattad, berättar han, och de har hunnit få många återkommande gäster.

undefined
Vid 13-tiden på onsdagen hade lunchruschen avtagit.
undefined
”Många uppskattar att den här typen av restaurang har öppnat i Kåge”, säger Ammar Sassila.

– Vi har stammisar som är här nästan varje dag. Man blir nöjd och tänker: ”Kolla, jag har gjort någonting bra”.

Familjen driver både pizzerian i Kåge och Kungsgrillen i centrala Skellefteå, och nu har de alltså valt att satsa på något annorlunda.

– Vi tänkte egentligen något helt annat men det blev perfekt. Vi är från Syrien så vi tänkte servera arabmat. Sedan tänkte vi att vi hellre går på det som folk frågar efter, säger Ammar Sassila.

undefined
Det som återstår är att få upp en uteservering.
undefined
På öppningsdagen blev det kö utanför restaurangen, berättar Ammar Sassila.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!