I lördags anordnade Corrine Winchester en tillställning i hotellets eventlokaler, som ligger i en annan byggnad än själva hotellet. Innan fastigheten byggdes om till eventlokal var det Jörnköket som huserade i byggnaden. Det finns därför ett restaurangkök i huset och lokalerna används som hotellrestaurang, frukostmatsal och till att arrangera evenemang.
På lördagsförmiddagen märkte Corrine Winchester att det inte fanns något varmvatten i kranen.
– Så jag gick ner i källaren för att se om det var något fel på värmepannan, då såg jag att källaren var vattenfylld, säger hon.
När hon upptäckte översvämningen var källaren rejält vattenfylld. Enligt räddningstjänsten, som larmades till platsen, var det på lördagen nästan en meters vattendjup.
Det är ännu inte helt fastställt vad läckan beror på, men en teori är att det är en dräneringspump i en intilliggande brunn som inte fungerat och att smältvatten därför runnit in i byggnaden.
– En gissning är att vattennivån steg så högt att det kortslöt värmepannan, har Tim Båtsman vid räddningstjänsten tidigare sagt till Norran.
På måndagseftermiddagen var det fortfarande kvar en del vatten i källaren, om än i mindre mängder. Ett problem var dock att det fortfarande rann in en del vatten.
– Vi måste se till att det inte rinner in något vatten innan det går att sätta in fläktar, säger Corrine Winchester.
På grund av översvämningen togs beslutet att stänga av elen. På måndagen kunde en del av elen slås på igen.
– Men det är inte all el som slagits på, så det går inte att använda köket. Det är jättetråkigt, jag har ett event planerat på lördag men det kommer jag att behöva ställa in.
I nuläget är det oklart hur omfattande skadorna är och hur länge restaurangen kommer att behöva hållas stängd.
– Så länge det inte finns el kan vi inte ha igång restaurangen. Jag vet inte hur länge det kommer att ta innan vi kan öppna igen, men jag skulle gissa på två veckor.
Eftersom de vattenskadade lokalerna inte sitter ihop med hotellbyggnaden kan hotellverksamheten fortsätta som vanligt.
– Det är ju måltiderna och framför allt frukosten som påverkas, eftersom vi inte kan vara i restaurangen. Men vi ska se till att hitta en bra lösning på det, säger Corrine Winchester.