Här är Norrans nya nyhetsapp

I dag lanseras Norrans nya mobilapp, som har tagits fram för att ge läsarna en bättre läsupplevelse och ett personligt anpassat innehåll.

Appen är tillgänglig för både Android och Iphone och är tänkt att ge läsaren ett mervärde utöver hemsidan och Norrans övriga produkter.

– I takt med att allt fler tar del av vårt innehåll i digitala kanaler, så är detta ett naturligt steg för oss att ta. Vi vill helt enkelt erbjuda våra läsare en så bra, digital upplevelse som möjligt, säger Marcus Melinder, chefredaktör och ansvarig utgivare för Norran.

Appen består av tre delar. “Toppnyheter” ger dig de senaste nyheterna just nu. “Läsvärt” är en ny kvällsutgåva från Norran som släpps varje dag klockan 19.00, där dagens viktigaste nyheter samlas.

Foto: Christoffer Åhlund

“Mina val” gör det möjligt att följa allt från nyheter om Skellefteå AIK och Trästockfestivalen till skolfrågor och enskilda reportrar och krönikörer. Tanken är att läsaren ska känna att denne får något extra på det sätt en själv vill ha det. Det går även att få pushnotiser till din mobil när det sker olyckor eller bränder i din stadsdel eller ort.

– Att kunna skräddarsy sitt innehåll efter egna intressen är något vi hoppas att våra läsare ska uppskatta. Överhuvudtaget så tror jag att just personalisering är något som läsarna kommer att efterfråga allt mer, säger Marcus Melinder

Det finns också nya funktioner, som att kunna scrolla direkt mellan artiklar.

Ladda ner appen från App Store eller Google Play redan i dag. Är du inte betalande kund hos Norran i dag kan du köpa en prenumeration direkt i appen.


Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut