Han blev årets Hertsöbo – hon blev årets kompis

Notera att denna artikel är från 2016.
Trots att Hertsödagen blev en blöt tillställning var det rikligt med besökare under dagen. Och i sedvanlig ordning delades priset till årets Hertsöbo samt till årets kompis ut av Luleås kommunalråd.

Det skriver Norrbottens-Kuriren:

Vädergudarna var inte på arrangörens sida när Hertsödagen gick av stapeln för tolfte gången under lördagen. Men det var trots regn och rusk gott om besökare på Hertsö IP.

Dessutom i sedvanlig ordning delades priset årets Hertsöbo och årets kompis ut på scenen. Och det blev en riktig eldsjäl som fick ta emot priset årets Hertsöbo. Henry Kemppainen flyttade till Luleå och Hertsön 1987 och har sedan dess hjälpt till och bidraget till att Hertsö IP är vad det är idag. Han var mycket glad när han fick komma upp på scenen och ta emot beviset av Luleås kommunalråd Niklas Nordström och Yvonne Stålnacke.

– Jag har tre döttrar som idrottar så jag har tillbringat mycket tid i föreningen. Jag är lite av en allt i allo här och nästa år blir de 30:e året som jag är verksam inom föreningen. Det känns hedrande att få det här priset men det kom lite överraskande, berättar Henry Kemppainen.

Även 16-åriga Elin Thurfjell fick ett pris, som årets kompis. Hon var mycket glad och tacksam över utmärkelsen.

– Jag var inte direkt beredd på det men det var kul att få ta emot det.

Elin Thurfjell gladdes också över att det var så många besökare som hade trotsat regnet.

Varje år är det stor loppmarknad på Hertsödagen, så var det även under lördagen. Hela hockeyrinken var fylld av försäljare som sålde allt möjligt.

Loppisförsäljaren Elsebritt Lundgren sålde mycket bra under dagen och tyckte inte att vädret drog ner försäljningen.

– Det är tredje året jag säljer här och försäljningen har gått bra. Det är ungefär som tidigare, berättar hon.

Simon Norberg /Norrbottens-Kuriren

Foto: Norrans redaktion
Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut