Under natten har Gzim försvunnit från sin plats på sin bänk i Stadsparken.
Under natten har Gzim försvunnit från sin plats på sin bänk i Stadsparken. Foto: Maria Bergstedt Engman

Gzim i Stadsparken stals – hittades i buskage

Konstverket Gzim och den frusna sjön har under natten försvunnit från sin plats på sin bänk i Stadsparken. Under söndagseftermiddagen hittades statyn i ett buskage vid Skellefteälven, skriver Västerbottensnytt.

Lulebon Maria Bergstedt Engman är i Skellefteå för en kajaktävling. Under lördagskvällen var hon ute på promenad i centrala Skellefteå och stannade då för att fota konstverket.

– Vi gick förbi konstverket vid 22-tiden och tittade på det, säger Bergstedt Engman som under söndagsförmiddagen gick förbi samma plats igen.

– Vi gick förbi där i morse vid halv nio men då var den lille pojken borta.

Gråtande pojken i parken har invigts

Under eftermiddagen hittades sedan statyn, som något hade slitit loss från sin plats. Statyn låg då i ett buskage nära Skellefteälven.

– Vi hade ingen aning om att den var borta förrän vi läste om det i Norran. Vi har polisanmält händelsen. Om någon har sett eller hört något får man gärna höra av sig, säger Thomas Lundgren, enhetschef på Skellefteå kommun, till Västerbottensnytt, och fortsätter.

– Planen är att den ska tillbaka dit den satt innan, men vi kommer nog behöva se över infästningen, säger Thomas Lundgren, som ringde upp direkt när de hade återfunnit statyn.

Pojken är borta,
Pojken är borta, Foto: Maria Bergstedt Engman
men den lilla ryggsäcken står kvar.
men den lilla ryggsäcken står kvar. Foto: Carina Kvist/frilans
Anmäl till Mediaombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut