Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT

Fler inbrott upptäckta: ”De förflyttar sig”

Tre nya inbrott har upptäckts i Västerbotten. Polisen kopplar dem till den pågående inbrottsvågen i polisregion nord, och efterfrågar iakttagelser från allmänheten.
Inbrottsvåg i norra Sverige – polisen går ut med uppmaning

På onsdagen gick polisen ut med en uppmaning efter ett 20-tal inbrott upptäckts i framförallt Västernorrland och Jämtland, men även i Åsele kommun.

Myndigheten tror att inbrotten har samband då tillvägagångssättet är detsamma, och uppmaningen gäller alla av de fyra nordligaste länen.

”De som utför inbrotten förflyttar sig”, skriver polisens kommunikatör Maria Linné.

Kontanter stals

Nu skriver polisen på sin hemsida att två ytterligare inbrott har upptäckts i Åsele och ett i Lycksele. Vid 22-tiden på onsdagen anmäldes ett inbrott i Åsele tätort, där kontanter stals. Ett ytterligare inbrott upptäcktes på samma ort på torsdagsmorgonen.

Samma morgon kontaktades polisen om ett inbrott på Norrmalm i Lycksele, och inbrottet ska ha genomförts under natten. Polisen ska genomföra en brottsplatsundersökning. Det är oklart vad som har stulits.

”Villaägare uppmanas att vara uppmärksamma på okända personer och fordon som rör sig i området”, skriver polisens kommunikatör Maria Linné.

Du hittar fler tips för hur du kan försvåra för inbrottstjuvar i gårdagens artikel:

Inbrottsvåg i norra Sverige – polisen går ut med uppmaning
Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut