Karin Angholt och Madelene Reinholdsson var på väg till Larnaca tillsammans med några kollegor, men fastnade på Landvetter.
Karin Angholt och Madelene Reinholdsson var på väg till Larnaca tillsammans med några kollegor, men fastnade på Landvetter. Foto: Adam Ihse/TT

Vingresenär: Det var ganska chockartat

Över 6 000 personer skulle ha rest till eller från Norden via Ving på måndagen. För Madelene Reinholdsson och hennes kollegor slutade den planerade jobbresan till Larnaca med en oviss förmiddag på Landvetter. ”Det var ganska chockartat”, säger hon.

Drygt 3 000 personer skulle ha rest med Ving från Norden ut till olika resmål under måndagen. Ungefär lika många hade packat väskorna för att flyga hem igen från utlandsvistelsen.

Över 3 000 resenärer drabbade av charterkaos

Madelene Reinholdsson och Karin Angholt skulle tillsammans med några kollegor ha rest från Göteborg till Larnaca strax före klockan 8. Att flyget var inställt fick de dock reda på först när de var framme på Landvetters flygplats.

-Det var när vi kom till flygplatsen och försökte checka in, säger Karin Angholt.

-Det var en av oss som fick ett sms, tio minuter innan flyget skulle ha åkt, om att det inte skulle bli något. Men det är det enda som vi har hört.

"Inte jättekul"

Madelene Reinholdsson fyller i:

-Det var ju inte så jättekul. Vi läste lite om det på nyheterna i går, men det verkade ju inte direkt som att det var något som skulle hända nu, säger hon.

Vingresenär: Det var ganska chockartat

-Så det var ganska chockartat att vi kom hela vägen hit innan vi fick reda på något.

Inga besked

Några besked från Ving om vad som händer nu hade gruppen på måndagsförmiddagen ännu inte lyckats få. I stället satt gruppen drygt två timmar senare fortfarande med sina resväskor bredvid sig.

Resebranschexperten: Sällskapsresan dör

-Vi har försökt se om vi kan hitta några andra flyg dit, men det går ju inga härifrån just i dag. Så vi vet inte riktigt vad vi ska göra, säger Madelene Reinholdsson.

-Vi får ju se, om vi hittar ett annat flyg, annars får vi ju åka hem i värsta fall.

Jens Bornemann/TT

Drabbade resenärer

Resejätten Thomas Cooks konkurs drabbar bland annat resenärer med Ving.

Måndagens inställda flyg drabbar enligt Ving att 1 706 personer som skulle ha rest från Sverige (3 146 totalt från Norden),

Samtidigt drabbas även 1 554 resenärer som skulle ha rest tillbaka till Sverige och totalt 3 375 som skulle ha rest tillbaka till Norden.

Ving hade på måndagen 16 956 kunder från Sverige (34 460 från hela Norden) ute på de olika destinationerna.

Antalet drabbade avgångar totalt: 20 till och från Sverige (31 Norden).

Källa: Ving.

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut