Stort intresse för konferens med Fredrik Reinfeldt som toppnamn

Notera att denna artikel är från 2015.
Under årets upplaga av konferensen Nolia Ledarskap & HR, som genomförs i Skellefteå 21-22 oktober, arrangeras både workshops och hålls föreläsningar av kända ledare med Fredrik Reinfeldt i spetsen. Scenen intas också av lokala profiler som Skellefteå AIK:s ordförande Per Nordlund och Olov Hultdin från No Plan B.

350 deltagare får under konferensdagarna också lyssna till kända föreläsare som Lottie Knutson, Alexander Holmberg, Darja Isaksson och Anita Shariati. 

– Vi är glada och stolta över att ha kunnat samla en rad intressanta föreläsare och att det blev ett så stort intresse för konferensen,  säger projektledaren Johanna Blylod.

Deltagarna får också vara medskapare genom workshops som hålls under konferensens båda dagar.

(Mr) Styrelse med bred kompetens

Per Nordlund intervjuades av moderatorn André Pops kring teambuilding. Han berättade om sin resa i styrelsen för Skellefteå AIK från konkursfärdig förening, med ett underskott på 7 miljoner kronor 1996, till att i år redovisa en vinst på 25 miljoner kronor.

– Vi har en mycket engagerad klubbledning och en styrelse med bred kompetens vad gäller entreprenörskap, marknadsföring och juridik, berättar Per Nordlund.

Han menar att en viktig framgångsfaktor är att föreningen har en spelidé som tränaren måste finna sig i.

– På så sätt  blir vi mindre känsliga för tränarbyten. I många andra föreningar har tränarna alltför stort inflytande.

Per Nordlund betonar också vikten av att inspirera och visa uppskattning för alla de som utan ersättning jobbar i föreningen.

– Därför arbetar vi som sitter i styrelsen också ideellt.

Lars Westerlund

Foto: Norrans redaktion
Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut