Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor och Moderaternas partiledare Ulf Kristersson. Arkivbild.
Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor och Moderaternas partiledare Ulf Kristersson. Arkivbild. Foto: Stina Stjernkvist/TT

M-KD-budget kan vinna omröstning

Moderaternas och Kristdemokraternas budgetförslag ser ut att vinna budgetomröstningen i riksdagen. Förslaget innehåller bland annat ett nytt jobbskatteavdrag.

Riksdagens finansutskott samlades efter lunch för att besluta om sitt budgetbetänkande.

M och KD har gjort en gemensam reservation till regeringens budgetproposition. Reservationen har nu större chans att vinna onsdagens omröstning i riksdagen, efter det att Centern gett besked om att man inte röstar ja till budgetpropositionen.

-Om alla partier agerar som de sagt så är det ett mycket troligt scenario, säger Centerpartiets ekonomisk politiske talesperson Emil Källström.

Han har mycket svårt att se att Centern skulle ändra sitt besked före onsdagens budgetomröstning.

Liberalerna kommer inte heller att rösta på regeringens övergångsbudget. I alla fall inte som läget är nu.

-Som det ser ut just nu röstar vi på vår egen budget och vi kommer lägga ned rösterna i sista omröstningen, säger partiets ekonomisk-politiske talesperson Mats Persson.

-Om det händer något i regeringsfrågan kan det innebära att Liberalerna röstar på annat sätt. Till syvende och sist kommer vårt partiråd att avgöra den frågan. Som det ser ut just nu så har vi det i morgon.


Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut