EU:s handelskommissionär Cecilia Malmström har träffat USA:s handelsrepresentant Robert Lighthizer och Japans handelsminister Hiroshige Seko i Washington. Arkivbild.
EU:s handelskommissionär Cecilia Malmström har träffat USA:s handelsrepresentant Robert Lighthizer och Japans handelsminister Hiroshige Seko i Washington. Arkivbild. Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

EU närmare handelssamtal med USA

EU är på gång att söka mandat hos medlemsländerna för att inleda förhandlingar om ett handelsavtal med USA. Detta för att få bort tullar på industrivaror. Något datum för när det kan ske är inte satt, rapporterar Bloomberg.

Målet är bland annat att undvika de 25-procentiga tullar på bilar och bildelar som USA:s president Donald Trump hotat EU-länderna med.

EU:s handelskommissionär Cecilia Malmström träffade på tisdagen den amerikanske handelsrepresentanten Robert Lighthizer i Washington.

På en pressträff på onsdagen sade Cecilia Malmström att EU är villigt att diskutera upphävandet av tullar på alla typer av industrivaror, men inte när det gäller jordbruk.

Malmström och Lighthizer har även träffat Japans handelsminister Hiroshige Seko.

Anmäl till Pressombudsmannen Skriv ut