Kapacitetsutnyttjandet är oförändrat på låg nivå och efterfrågan på personal i produktionen fortsätter att minska.
Undersökningen bygger på uppgifter från 507 företag med en sammanlagd försäljning på 586 miljarder kronor från anläggningar i Sverige. 78 procent av försäljningen går på export.
"Återhämtningen i konjunkturen går trögare än väntat och eftersom nedgången i produktionen de senaste två åren varit betydligt mer omfattande än den anpassning nedåt av personalstyrkan som företagen hittills genomfört, ökar nu risken för fortsatta personalneddragningar", skriver Teknikföretagens chefekonom Anders Rune i en kommentar.
Hoppingivande är dock att exportorderingången har ökat och det är i första hand bil- och transportmedelsindustrin som åter lyfter siffrorna.
Den svenska ekonomin väntas växa med nära 3 procent i år och hushållens konsumtion förblir den viktigaste drivkraften, spår Nordeas ekonomer. Nästa år dämpas tillväxttakten något i takt med att den ekonomiska politiken blir stramare.
Den globala ekonomiska återhämtningen utmanas från flera håll, skriver ekonomerna. Några av riskerna är konflikten i Ukraina, stora kapitalutflöde från tillväxtländerna och lägre fart i Kina.