Säljer konditoriet och bageriet efter 10 år: ”Vi vill satsa på oss nu”

Therese Nyström har drivit Konditori Kringlan på Getberget i ett decennium, nu väljer hon och maken Sigge att gå vidare och sälja.

Foto: Foto: Lina Andersson

Ekonomi, näringsliv & finans2017-12-05 14:43

Hon tog över kaféet och bageriet vid nyår för tio år sedan. Ett år senare köpte hon Ainas. En tid tillbaka började hon känna sig färdig som egenföretagare.

– Jag ville ha ett vanligt schema och mer fritid. Så jag sålde Ainas till Stigs i februari och fick tillbaka mitt gamla jobb på Stigs. Jag hade egentligen tänkt sälja Kringlan redan då, men min man Sigge som jobbar i bageriet och kaféet ville fortsätta, säger Therese Nyström.

Men nu har de provat det ett tag och känner att det är dags att gå vidare.

– Sigge jobbar jättelånga dagar nu och hans ork börjar ta slut. Kringlan betyder jättemycket för oss, men vi skulle vilja att någon annan med passion och driv tar över och får det att blomstra. Vi vill satsa på oss nu, säger Therese.

Helt annan människa

Under de tio åren hon har drivit företaget har hon hunnit vara utbränd och komma tillbaka igen.

– Jag är inte samma människa nu som för tio år sedan. Jag ser på världen och mina medmänniskor på ett helt annat sätt. Jag var en usel chef förr och ställde för höga krav på min personal. Jag tänkte att om jag kan jobba såhär hårt så kan de det också. Men efter smällen så blev jag mån om att fråga ”hur mår du?” och ”hur ska vi få dig att trivas?”.

”Stora möjligheter”

Therese berömmer den personal som hon har jobbat med och säger att de har varit fantastiska.

– När jag mådde dåligt skickade personalen mig till doktorn och sa att ”vi reder oss” och det gjorde de, säger hon.

Nu hoppas hon och Sigge hitta en köpare till den cirka 200 kvadratmeter stora lokalen.

– Det finns stora möjligheter att utveckla bageriet och konditoriet och även satsa på catering. Vi la ut det på Blocket för två veckor sedan och just nu har vi en person som är vagt intresserad, säger Therese.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!