– Jag räknar med att det kommer att handla om 50 000 till 70 000 kronor per år till Skellefteå Stadsmission. De gör ett fantastiskt arbete så det känns jättebra att göra så här och jag hoppas verkligen att fler företag hakar på, säger Shervin Ahmadzadeh, som driver restaurangen tillsammans med sin fru Shima Nikandish
Skellefteå Stadsmissions föreståndare Magnus Hammega är också mycket nöjd med samarbetet.
– För vår verksamhet som omsätter 2-2,5 miljon kronor per år får vi 500 000 i bidrag från Svenska Kyrkan och 300 000 från Skellefteå kommun. Resten av pengarna måste vi få ihop på annat sätt och Restaurang Valentinos initiativ är ett mycket välkommet tillskott, berättar han.
I måndags flyttade Skellefteå Stadsmission in i Sankt Olovsgården där de framöver kommer att bedriva sin verksamhet.
– Det handlar om en smygstart och lite senare kommer vi att ha en riktig invigning, säger Magnus Hammega.
Han berättar att det varje dag kom mellan 50 och 100 besökare till Skellefteå Stadsmissions tidigare lokal.
– Vilket visar att vi fyller en viktig funktion.
Restaurang Valentino har sedan tidigare erbjudit hemleveranser av pizza som kan beställas via siten onlinepizza.
– Med cateringen har vi valt en helt egen lösning så att folk kan beställa direkt från oss. På så sätt kapar vi provisionskostnaden och kan istället bidra till Skellefteå Stadsmissions verksamhet. I Sverige kan man inte ge en gåva utan att skatta för det, men i det här fallet handlar det inte om en gåva utan om ren sponsring och då kan man göra ett vanligt avdrag, berättar Shervin.
De tre bufféer som han kommer att erbjuda har italiensk, grekisk och spanskt tema.
– I restaurangen har jag idag 9 heltidstjänster och för den nya satsningen på catering kommer jag att anställda ytterligare en person som sköter den verksamheten, säger Shervin.
Han bidrog också till att Skellefteå Stadsmissions julfirande blev så lyckat 2017. Då såg Restaurang Valentino till så att maten som skänkts av Willys tillagades och serverades på restaurangen
– Det blev jättelyckat. Vi hade under dagen cirka 80 gäster mellan klockan 11 och 17, avslutar Shervin Ahmadzadeh.