Myndigheterna i Nederländerna genomförde på tisdagen husrannsakningar hos två av Telia Soneras holdingbolag där. De båda bolagen, som bland annat äger Telias verksamhet i Uzbekistan, är föremål för förundersökning om mutbrott och penningtvätt.
Informationen från Telia var mager och skickades ut sent på onsdagseftermiddagen.
- Vi har inte så mycket mer information. Nu försöker vi få klarhet i situationen, säger Salomon Bekele, presschef på Telia Sonera.
Den holländska förundersökningen och den svenska brottsutredningen om korruption rör samma motparter.
- De har handlat med Takilant, säger Gunnar Stetler, överåklagare vid riksenheten mot korruption som leder den svenska utredningen.
Det var via Takilant, ett Gibraltarbaserat företag med koppling till den uzbekiska diktatorsdottern Gulnara Karimova, som Telia Sonera tog klivet in i Uzbekistan.
Stetler vill i övrigt inte kommentera hur den holländska förundersökningen påverkar den svenska. Fast han förnekar inte heller att han och holländarna nystar i samma härva.
- Jag kan inte svara på några frågor om det. Men det kan vara en riktig tolkning, säger han.
På onsdagen stod det också klart att förre Telia-vd:n Lars Nyberg inte får ansvarsfrihet av revisorerna. Därmed riskerar han att få betala skadestånd.
- Jag är inte förvånad, säger Stetler.
"Baserat på i dag föreliggande information är det inte möjligt att bedöma om eventuell skada kan uppkomma och huruvida en sådan skada i så fall orsakats av uppsåtlig eller oaktsam förvaltningsåtgärd av den verkställande direktören", skriver revisorerna i Telia Soneras årsredovisning.
Underlaget ligger till grund för ägarna inför stämman den 2 april, som kan komma att neka Nyberg ansvarsfrihet och därmed öppna för ekonomiskt skadestånd gentemot bolaget och ägarna genom de misstänkta korruptionsaffärerna i bland annat Uzbekistan.
Största ägaren staten vill inte kommentera den orena revisionsberättelsen i dagsläget.
"Vi kommer att ta ställning till detta i samband med bolagsstämman som är den 2 april", hälsar finansmarknadsminister Peter Normans pressekreterare Victoria Ericsson.