Rätterna har fått namn somHalloumi hell, Kebab explosion och Blueberry ribbs. Erik Brännström, som också går under namnet Den vilda kocken, har använt lokala råvaror – de blåbärskokta BBQ-ribsen kommer till exempel från Burträsk.
– Det är lokalproducerad mat av lokala kockar, med smaker från Mexiko och USA. Det är ett samarbete som passar oss perfekt, berättar David Persson, affärsutvecklare på OK Västerbotten i ett pressmeddelande.
Bakom Street Taste står förutom Erik Brännström även Cia Omma och Olle Hjelm.
– Det känns fantastiskt roligt att nå ut med ett koncept som är rejält rotat i Västerbotten, med inspiration från andra sidan Atlanten, förklarar Erik Brännström.
Samarbetet betyder att OK Västerbotten nu kan erbjuda kunderna fler vegetariska rätter.
– Vi har bland annat tagit fram två halloumirätter. Den ena är kryddstark och den andra lite rundare i smaken och med spenat som komplement till halloumiosten, berättar David Persson.