OK Västerbotten lanserar nytt matkoncept utvecklat av kock från Skellefteå

OK Västerbotten lanserar nu ett nytt matkoncept, Street Taste, utvecklat av Erik Brännström från Skellefteå. Från början kommer det att finnas på sex av OK Västerbottens stationer, bland annat på Solbacken.

Foto: Foto: Lars Westerlund

Ekonomi, näringsliv & finans2017-11-20 07:44

Rätterna har fått namn somHalloumi hell, Kebab explosion och Blueberry ribbs. Erik Brännström, som också går under namnet Den vilda kocken, har använt lokala råvaror – de blåbärskokta BBQ-ribsen kommer till exempel från Burträsk.

– Det är lokalproducerad mat av lokala kockar, med smaker från Mexiko och USA. Det är ett samarbete som passar oss perfekt, berättar David Persson, affärsutvecklare på OK Västerbotten i ett pressmeddelande.

Bakom Street Taste står förutom Erik Brännström även Cia Omma och Olle Hjelm.

– Det känns fantastiskt roligt att nå ut med ett koncept som är rejält rotat i Västerbotten, med inspiration från andra sidan Atlanten, förklarar Erik Brännström.

Samarbetet betyder att OK Västerbotten nu kan erbjuda kunderna fler vegetariska rätter.

– Vi har bland annat tagit fram två halloumirätter. Den ena är kryddstark och den andra lite rundare i smaken och med spenat som komplement till halloumiosten, berättar David Persson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!