Nytt bryggeri öppnar i länet – har norrländsk twist i smakerna

Ett mikrobryggeri har helt nyligen startats i Storuman och har i nuläget tre ölsorter till försäljning.

Per Gunnarsson, Duncan Kemp, Markus Falkner och Roland Nilsson är delägarna bakom det nystartade bryggeriet.

Per Gunnarsson, Duncan Kemp, Markus Falkner och Roland Nilsson är delägarna bakom det nystartade bryggeriet.

Foto: Foto: Norrans redaktion

Ekonomi, näringsliv & finans2017-04-11 11:23

Planerna på att starta ett byggeri har funnits i många år hos de fyra delägarna Per Gunnarsson, Duncan Kemp, Markus Falkner och Roland Nilsson. Namnet på bryggeriet är Northern Brewerseller Norrlandsbryggarna.

– Efter många års seriöst ”hobbybryggande” har vi nu tagit steget och investerat i en kommersiell bryggutrustning och startat ett företag tillsammans, säger Duncan Kemp.

Han fortsätter.

– Vi har experimenterat mycket de senaste åren för att få till en norrländsk twist i våra smaker. För närvarande är det kvanne, älggräs och kråkbär som klarat nålsögat och tillför karaktär till vår öl.

De första batcharna är klara och försäljningen började nu inför påskfirandet i fjällen.

Från början sker försäljningen endast mot restauranger, cateringföretag och andra med utskänkningstillstånd.

Marknaden är i första skedet norra delen av Sverige och enligt bryggarna är tanken är att växa kontrollerat – med andra ord är försäljning till privatkonsumenter via Systembolaget inte aktuellt förrän hösten 2017 eller vintern 2018.

– Även om alla fyra delägarna är vana att driva företag så är vi tacksamma för det stöd vi fått när vi bestämde oss för att starta upp ett nytt företag. Näringslivskontoret, Länsstyrelsen och Almi har varit till stor hjälp, både för att hitta finansiering och som bollplank, säger delägaren Markus Falkner.

Elin Olsson/ Affärsliv24

Per Gunnarsson, Duncan Kemp, Markus Falkner och Roland Nilsson är delägarna bakom det nystartade bryggeriet.
Per Gunnarsson, Duncan Kemp, Markus Falkner och Roland Nilsson är delägarna bakom det nystartade bryggeriet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!