Ny entreprenör startar sjökrog i Kurjoviken

På fredag öppnar företagaren och krögaren Niklas Johansson upp en sjökrog i Kurjoviken. ”Det blir spännande, jag har alltid premiärnerver”, säger han.

Ekonomi, näringsliv & finans2015-06-03 08:00

I tolv år har han drivit butiken Godisvågen i Vintergatan. Sedan två år tillbaka driver han även sommartid Hamncaféet i Furuögrund.

– Där har jag haft en fantastisk utveckling. Vi har gått från 2 000 till 60 000 besökare på två år.

Vad gör att du nu vill starta upp även i Kurjoviken?

– Jag fick en förfrågan från fastighetsägaren om jag ville driva stället. Jag tackade ja. Det finns en stor utvecklingspotential. Jag kommer att köra ungefär samma inriktning som i Furuögrund – med fisk- och skaldjurstema.

Kommer du inte att konkurrera med dig själv?

– Nej, det är ett annat upptagningsområde med Ursviken och Skelleftehamn. Istället breddar jag verksamheten. Det gäller att vara rädd om alla små pärlor som vi har, säger Niklas Johansson.

Kör du det som en sommarverksamhet eller året runt?

– Det kan bli en året runt verksamhet. Till att börja med vill jag få det att bli en fungerande sommarverksamhet. Sedan får vi se vad som händer.

Blir det några nyanställningar?

– Ja, jag har anställt 9 personer för sjökrogen. De kommer att gå i olika skift. I Furuögrund har jag 25 personer anställda. På Godisvågen är det 6 anställda.

Kommer du att åka emellan?

– Ja, jag kommer att finnas där jag behövs mest för stunden.

Hur är det med nerverna inför premiären på fredag?

– Jag har alltid premiärnerver. Men många har hört av sig och visat stort intresse. Så det blir väldigt spännande, säger Niklas Johansson.

Jag kommer att köra ungefär samma inriktning som i Furuögrund.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!