Boprisindikatorn är skillnaden mellan andelen hushåll som tror på stigande priser och andelen som tror på fallande priser.
I marsmätningen spår 66 procent stigande priser medan andelen som tror på fallande priser minskat till 12 procent. I februari trodde 61 procent på stigande priser och 14 procent på fallande priser.
Samtidigt tror hushållen att reporäntan ligger på 0,88 procent om ett år. Fyra procent planerar att binda sin ränta.
Efter att ha stått stilla i december och minskat i januari och februari är nu SEB:s boprisindikator uppe på den högsta nivån sedan 2007. Den senaste mätningen gjordes mellan den 25 februari och 5 mars.
Frågan är nu om detta är ett nytt trendbrott eller om det är den nedåtgående utvecklingen i början av året som är den långsiktiga trenden.
- Det har vänt upp igen, men man ska vara försiktig med att dra för stora slutsatser av en mätning, säger Jens Magnusson, privatekonom på SEB.
Han tror dock att hushållens återvunna positivism kring bopriserna kan ha att göra med att det kommit en del bra BNP-siffror som indikerar att konjunkturen är på väg åt rätt håll, samtidigt som hushållen tror på fortsatt låga räntor.
- Disponibelinkomsten har dessutom ökat med ett nytt jobbskatteavdrag sedan nyår, säger Jens Magnusson, men medger att boprisindikatorn inte är något exakt prognosverktyg för prisutvecklingen.
- Men vi vet att prisutvecklingen är relativt förväntansstyrd, så är det många som tror på stigande priser så är det i alla fall mer troligt att det blir så än tvärtom.