Hon ska leda besöksnäringen mot tillväxt med fokus på den arktiska kulturen och naturen

Foto: Foto: Lars Westerlund

Ekonomi, näringsliv & finans2015-12-07 12:32

Cecilia Frank, 38 år, är en av dem som ska arbeta med Visit Skellefteås del i Swedish Laplands projekt Destination Capacity Building in Swedish Lapland som syftar till att öka konkurrenskraftens för små och medelstora företag inom besöksnäringen.

Hon har sina rötter i Bureå och bor numera på Mobacken. Cecilia har en turismutbildning i grunden och kommer närmast från en tjänst som kommunalrådet Lorents Burmans sekreterare. Dessförinnan arbetade hon som EU-konsult hos företaget European Minds.

– Jag har också varit internationell samordnare i Stockholms stad.

Cecilia har bott och arbetat både i England, Tyskland och Frankrike och har ett brett internationellt kontaktnät.

– Det känns verkligen trevligt att ge sig i kast med turismfrågorna igen. Jag ser en stor potential för tillväxt inom den sektorn i vår region, säger Cecilia Frank.

Visit Skellefteå har inlett sin del i projektet med att inventera behov och önskemål från sina medlemmar.

– Inventeringen ska vara klar till årsskiftet och hittills har vi fått med oss ett 30-tal företag i projektet. 14-15 januari samlar vi dem  till en första utbildning.

16 kommuner och två län samarbetar i Destination Capacity Building in Swedish Lapland. Tre av kommunerna är Skellefteå, Arjeplog och Arvidsjaur.

Projektet är inriktat på små och medelstora företags exportinriktade affärsutveckling och skapandet av nya affärsidéer och upplevelser baserat på varumärkeslöftet ”Välkommen att dela vår arktiska vardag” riktat mot målgruppen Den Globala resenären.

Det handlar också om distribution och kommunikation av turismföretagens upplevelser och produkter för att med det gemensamma destinationsvarumärket Swedish Lapland ta den unika internationella positionen som ”Världens mest tillgängliga arktiska natur och kultur”.

Total budget för hela projektet, som startade i juli och som ska pågå till och med 2017, är 152 miljoner kronor. 76 miljoner har beviljats i strukturfondsmedel och för resten av pengarna står Länsstyrelsen i Norrbottens län, Norrbottens läns landsting, Region Västerbotten, kommunerna samt några privata företag.

undefined
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!