De vill ha kvar flottarna vid Bryggarbacken under vintern

Christian Eriksson-Mård, som driver Kajplatsen Restaurang & Café i Skellefteå, tillsammans med sin fru Lisa, är mycket nöjd med den första sommaren så här långt. Nu har de planer på att låta flottarna ligga kvar vid Bryggarbacken under vintern.

Foto: Foto: Lars Westerlund

Ekonomi, näringsliv & finans2017-08-01 16:58

– Det blir ju perfekt för att till exempel kunna ha event på under vintersimmet, säger han.

Christian har fått tillstånd från kommunen att ha flottarna vid Älvsbrinken från den 1 april till den 1 oktober.

– När tjänstemännen är tillbaka efter semestern ska jag ansöka om tillstånd för markupplåtelse även över vintern.  Att flytta flottarna tillbaka till Ytterholmen blir alltför kostsamt för oss.

Christian berättar att deras första sommar som café- och restaurangägare  gått riktigt bra.

– Vi är jättenöjda och speciellt när vädret varit på vår sida har det varit sjukt bra.

En utmaning har varit logistiken eftersom det pågår en hel del byggnadsjobb vid Älvsbrinken.

– Därför har vi inte kunnat köra ner med större lastbilar till flottarna men det har fungerat i alla fall.

Tolv personer som roterat har arbetat i Kajplatsen, bland annat två heltidskockar. På dagarna har man drivit verksamheten som café och på kvällarna som restaurang.

– Vi har satsat på en meny där vi främst inriktat oss på fisk och skaldjur och det visade sig vara helt rätt.

Christian och Lisa är också nöjda över flytten från Stockholm till Skellefteå

– Jag kommer ursprungligen härifrån och flyttade till Stockholm 1999. Där har jag arbetat inom IT-branchen och på hobbybasis har vi importerat vin som vi sålt till restauranger. Det kändes helt rätt att flytta tillbaka hit nu när vi har barn som är två och fyra år. Skellefteå är en bra miljö för dem att växa upp i och det händer så mycket positivt i stan nu, avslutar Christian Eriksson-Mård.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!