– En trend är att det satsas allt mer på bröllopsfesten och då speciellt läggs det krut på maten. När det gäller dukningen verkar det vara inne med vintage med blandat porslin. Att hela bröllopet ska vara fotovänligt är också viktigt, berättar eleven Josefin Eriksson.
Hon och henne klasskamrater har nu två intensiva veckor framför sig med riggandet av mässan.
– Vi har samlat lokala företag som har en koppling till bröllop. Det handlar bland annat om de som säljer brudklänningar, tårtor och blommor, eventfixare, cateringföretag, nagelskulpterare, sminkexperter, fotografer och hårstylister. Naturligtvis blir det också modevisningar med bröllopsklänningar, säger Josefin.
Förra året arrangerade treorna på hotell- och turismprogrammet också en bröllopsmässa. Den gången höll de till på Aurum Konferens.
– Nu har vi valt att lägga mässan på Folkparken där utställarna får mer utrymme. I fjol hade man 165 besökare, vi hoppas nu på 200-400 besökare
Att arrangera den här typen av mässa ingår i kursen "Evenemang" på utbildningen. Vilken typ av evenemang får eleverna själva välja.
– Vi hade flera alternativ och röstade slutligen fram en bröllopsmässa, berättar Emil Hedlund.
En viktig del i arbetet är marknadsföring och eleverna har precis gjort klart affischerna som nu ska sättas upp runt om i stan. Här har de fått mycket hjälp från årskurs 2 på medieprogrammet.
– Vi satsar också hårt på att nå ut via sociala medier och att synas i tidningarna, säger Josefin Eriksson.
Det tyngsta jobbet har varit att locka utställare.
– Vi är mycket nöjda med det gensvar som vi fått från branschen men det har tagit en hel del tid, konstaterar, Ehlin Marklund.
Antalet vigslar ökar stadigt i Sverige. SCB har ännu inte släppt statistiken för 2017 men 2016 skedde 98 397 giftemål i Sverige. Man kommer nu allt närmare rekordåret 1989 när 108 919 par gifte sig. Detta berodde då på en ändrad lagstiftning där änkepensionen avskaffades.
2014 låg genomsnittsåldern i Västerbotten för kvinnor som gifter sig på 34 år och männen var i genomsnitt 36 år. Snittåldern för den som gifter sig har ökat med fem år sedan 1990.
Sommaren är numera den vanligaste årstiden att gifta sig och augusti är den månad när flest bröllop äger rum. Runt hälften av alla bröllop sker under sommarmånaderna. Men så har det inte alltid varit. Historiskt sett var det vanligast att gifta sig under senhöst och vinter. Fram till 1860-talet var augusti den ovanligaste månaden att gifta sig på.
Den vanligaste dagen för bröllop är överlägset en lördag. Många väljer också att gifta sig på dagar som sammanfaller med andra högtider, till exempel midsommar.