Brännland Cider har nominerats till Årets smakutvecklare i livsmedelsbranschen. – Den här nomineraingen är enormt viktig för oss, säger vd:n Andreas Sundgren Graniti.
Priset delas ut av Livsmedelsföretagen och White Guide. Motiveringen lyder: ”Djupa svenska äppelaromer, med rund, rik sötma och en knivskarp men elegant syra som balanserar. Norrländska Brännland Cider lockar rika kvaliteter ur svenska äpplen efter kanadensisk förebild, där sötma och komplexa äppelaromer utvinns genom kyla. Här kombineras frukt från äppelriket med vinteräpplen från Västerbotten, vars must fryses och koncentreras innan jäsning. Nu odlar Brännland sina egna äpplen i syfte att skapa en helt ny norrländsk äppelterroir. Midnattssol, tidig frost och klara vinternätter – ett recept med mytisk kraft.” – Den här nomineringen är enormt viktig för oss. Den är ett erkännande som formuleras i samarbete mellan två tunga men också ganska vitt skilda aktörer i vår bransch. Det ger oss känslan av att verkligen ha nått ut. Både med vår iscider men också med berättelsen om vad det är vi försöker åstadkomma bortom själva produkten. Att få finnas med bland de nominerade till det här priset efter så kort tid och med tidigare pristagare och de andra aktuella nomineringarna i åtanke, är förstås också oerhört hedrande, säger Andreas Sundgren Graniti.
Övriga nominerade till priset är: Wermdö Glassmakeri Beijing8 Scandinavian Organics
ELIN OLSSON/AFFÄRSLIV24