Analytiker hade i genomsnitt räknat med att tillväxten skulle vara 0,1 procent jämfört med kvartalet innan, och 1 procent jämfört med förra året, enligt Reuters sammanställning.
Hushållens konsumtion samt lagerinvesteringar gav de största positiva bidragen till utvecklingen medan exporten bidrog negativt. Konsumtionsutgifterna ökade med 1,8 procent och bidrog med 0,8 procentenheter till tillväxten.
Svenska marknadsräntor sjönk något efter BNP-siffrorna, medan kronan försvagades mot både euron och dollarn.
- Det här visar att vi har en svag och långsam återhämtning vilket vi befarat, säger finansminister Anders Borg i en kommentar till TT om BNP-siffran för andra kvartalet.
Krisen i Europa tynger, påpekar Anders Borg.
- Riskerna för den ekonomiska utvecklingen är större på nedsidan. Det har vi sagt tidigare, säger Anders Borg.
Han varnar för att dra för snabba slutsatser av BNP-statistiken. Det är en snabbframställd statistik och det kan bli revideringar senare.
- Vi har ett fortsatt behov av att stötta ekonomin, säger Anders Borg.
Han menar att BNP-siffran på 0,6 procent upp i årstakt och minus 0,1 procent jämfört med årets första kvartal ligger i linje med regeringens något pessimistiska syn.
- Vår prognos står sig väl, säger Anders Borg.
Senare i augusti kommer regeringen med nya reviderade prognoser inför höstbudgeten.
- Vi har befarat en svag utveckling 2013 vilket talar för ytterligare åtgärder.
Anders Borg har tidigare talat om att det behövs stimulanser i samma omfattning som i år. Det skulle betyda 25 miljarder kronor i ofinansierade åtgärder för 2014 i årets höstbudget.
- Vi gör en avstämning i augusti men våra prognoser indikerar att det behövs stimulanser, att ekonomin behöver stöttas, säger Anders Borg.
Mats Dillén, generaldirektör på Konjunkturinstitutet (KI), säger till TT att siffrorna är något svagare än vad man räknat med.
Ska Sveriges ekonomi växa med 1,5 procent i år, vilket är KI:s prognos, måste tillväxten lyfta markant i höst från andra kvartalets nivå på 0,6 procent i årstakt, förklarar han.
- Men vi tror att det kommer att ske, säger han.
Draghjälp väntas främst från exporten, som föll med 3 procent i årstakt under årets andra kvartal. Därtill hoppas Dillén på att investeringarna ska få bättre fart.
- Det är de två komponenter som måste utvecklas bättre om vår prognos ska uppnås.
Olle Holmgren, ekonom på SEB, tror inte att siffrorna föranleder någon större justering av SEB:s prognos för svensk tillväxt för helåret 2013, som ligger på 1,4 procent.
Samtidigt ser han vissa oroande svaghetstecken i statistiken.
- Man får återigen lite förvånande stort bidrag från lagerinvesteringar, medan underliggande efterfrågan och exporten är svagare, säger Holmgren.
På hemmafronten ser det bättre ut.
- Om något får man en signal om att hushållen är på väg att öka sin konsumtion ytterligare lite snabbare under andra halvåret.