Hon är utbildad gastro-sommelier och driver Dalälva vinprovningar och tillsammans ska de nu arrangera något ganska så okonventionellt; en vin- och gelatoprovning. Även Medborgarskolan är med och arrangerar.
– Surströmning är väl det enda som inte passar med vin, säger Hannah och skrattar.
– Nej, men vin går att matcha med allt, så länge vinet inte försämras. Produkterna ska ju lyftas när de matchas med varandra, säger hon.
Hans-Jörgen säger:
– Vi kommer att tänja gränser, det ska bli jättespännande. Smakerna kommer att vara ytterligheter, till exempel skulle det kunna vara alltifrån en sorbet till något med tung kaffesmak, så jag är supertaggad på att se hur det går att få ihop.
Det första av två tillfällen äger rum nu på lördag. Provningarna hålls i Wa Sushis lokaler på Nygatan, där Alhems trädgårds gelato också säljs.
– Platserna för den första träffen fylldes på kanske tre timmar, så vi utökade med en provning till. Det märks att det finns ett intresse för mat och dryck, säger Hans-Jörgen.
Totalt 70 personer kommer till få testa sex olika gelatosorter som kombineras med sex olika viner.