Under andra kvartalet växte eurozonen med 0,3 procent. Tillväxtsiffrorna var högre än väntat och ger andrum för en kontinent som har mycket stora problem att kämpa med.
- Det var ett måste för eurozonen, säger Robert Bergqvist, chefsekonom på SEB.
Men han varnar för att tro att krisen är över. Så är det inte.
- Uppgången kom lite tidigare än väntat. Det var en positiv överraskning men det är fortfarande motvind i eurokonjunkturen, säger Robert Bergqvist.
Det europeiska tillväxtloket Tyskland överraskade med att växa 0,7 procent under andra kvartalet jämfört med årets första kvartal.
Även den andra stormakten i Euroland, Frankrike, visade upp plussiffror. Deras ekonomi växte med 0,5 procent.
Å andra sidan fortsätter problemländer som Spanien och Italien att visa negativa tillväxttal.
"Dagens siffror är tillsammans med annan positiv statistik uppmuntrande och visar att EU:s ekonomi sakta växer till", skriver EU:s ekonomikommissionär Olli Rehn i en kommentar.
Samtidigt varnar han för att tillväxten fortfarande är svag och att skillnaderna mellan olika EU-länder är stor.
"Det är fortfarande en lång väg att gå", kommenterar Olli Rehn.
Det är en beskrivning som Robert Bergqvist håller med om. Den finanspolitiska åtstramningen fungerar som en motkraft till konjunkturen. Det hindrar konjunkturen att lyfta. Investeringarna är fortfarande på låg nivå. Kreditmarknaderna haltar, inte minst i södra Europa.
- Det är fortfarande frågetecken kring om man lyckas hålla ihop europrojektet. Utvecklingen spretar väldigt mycket i olika länder. Det är stora politiska och sociala påfrestningar, säger Robert Bergqvist.