Anrik restaurang i centrum får nya ägare – förnyar namnet och renoverar

Restaurang Arken, som huserat på Stationsgatan sedan 50-talet, blir Nya Arken. Lokalen ska renoveras och menyn förändras när Jan och Eva Larsson säljer restaurangen efter att ha drivit den i över 20 år.

Ekonomi, näringsliv & finans2017-09-05 14:12

I slutet av oktober tar Malte Tjäder och Anna Ljuslinder Tjäder, ägare av Maltes mat, över den anrika restaurangen.

– Vi ska renovera lokalen, måla om och fräscha upp allting. Det ska bli en mysigare restaurang, i dag är det mer en matsal, säger Malte Tjäder. 

Restaurangen byter namn till Nya Arken, men det blir fortsatt husmanskost på menyn. 

– Det blir mer hemlagad mat. Vi är ganska bra på att krydda maten. Stammisarna kommer att upptäcka att det har hänt något. 

Inte längre arrende

Malte och Anna har de senaste åren arrenderat lunchrestaurangen Bar Opalen och Rönnbäckens golfrestaurang. 

– Det här känns jättebra. Nu får vi något som är vårt på riktigt, inte bara ett arrende utan en egen restaurang! Det blir kul att komma in i centrum och ge andra en utmaning på lunchsidan. 

Paret fortsätter att driva golfrestaurangen under somrarna, men säger upp avtalet om Bar Opalen om ett halvår.

– Jag har nog inte fattat hur mycket jobb det är, men det känns jättebra. Jag är taggad på att få renovera, säger Anna. 

De driver även en cateringverksamhet som från och med nu får sin bas i Arken.

”Känns overkligt”

De tidigare Arken-ägarna Jan och Eva Larsson har drivit restaurangen i över 20 år. Nu går de i pension.

– Vi har nästan varit här för länge. Det behöver komma in nytt blod, konstaterar Jan Larsson.

De köpte restaurangen Chaplin 1993 och tog över Arken ett par år senare. Som mest drev de tre restauranger samtidigt under 90-talet då de även hade restaurangen på Skelleftetravet. 

Jan Larsson kallar det vemodigt att lämna Arken, men nämner att de nu ska resa, vakta barnbarn och fixa med huset.

– Det värsta är att man inte vet hur det känns den dagen man vaknar och inte ska gå till jobbet. Men det är spännande, säger han.

– Det är fortfarande lite overkligt för oss. Vi har inte fattat det riktigt, tillägger Eva.

Arken startade som ett kafé för ungdomar i slutet av 50-talet och utvecklades sedan till en restaurangverksamhet. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!