Björnåkersskolan är nominerat i klassen ”Bästa Matglädjeskola” och kockarna i skolans tillagningskök brinner för lokalproducerat.
– Vi är helt överlyckliga och vi har kämpat för det här, säger Pamela Marklund som är en av kockarna på Björnåkersskolan.
All mat lagas från grunden och det senaste året har de till exempel serverat lokalproducerat kött från Strömsholms lantbruk, Bureå,och handrullad palt.
Fyra kockar arbetar i köket på Björnåkersskolan och Pamela Marklund säger att alla strävar mot samma mål: Mer lokalproducerat.
– Men även att laga mer mat från grunden, tillägger hon.
Skolrestaurangen har också en Facebooksidadär de bland annat lägger ut bilder på den mat som serveras och för en kulinarisk dialog med skolans barn och föräldrar.
Det är mejeriföretaget Arla som arrangerar tävlingen som ett sätt att hylla de som jobbar för matglädje i de offentliga köken.
– Det är artonde gången vi genomför Arla Guldko och varje år blir vi lika imponerande av de tävlande som har en enorm drivkraft och engagemang för att sprida matglädje bland sina gäster. Många ser tävlingen som ett sätt att vidareutveckla sin verksamhet, säger Carina Tollbring, projektledare för Arla Guldko, i ett pressmeddelande.
En jury, bestående av stjärnkockar, tidigare vinnare och branschpersoner, ska i slutet av januari utse tre finalister i varje kategori.
Den stora finalen avgörs i Stockholm den 3 maj 2018.