Polisen i Skellefteå fortsätter att utreda den grova misshandeln på Verandans dansgolv den 14 december.
Polisen i Skellefteå fortsätter att utreda den grova misshandeln på Verandans dansgolv den 14 december. Foto: Hans Berggren

Två kvinnor utreds för dansgolvsattacken: ”Borde finnas fler som sett något”

Två yngre kvinnor är fortfarande misstänkta för delaktighet i den grova misshandeln på Verandans dansgolv i Skellefteå den 14 december. ”Men vi är i behov att ytterligare vittnesuppgifter”, säger Charlotte Burlin vid polisen i Skellefteå.

Här kan du läsa mer om våldsattacken och vad ena brottsoffret minns av händelsen:

Berättar om våldsattacken på dansgolvet – och vädjar: ”Hjälp polisen att lösa detta brott”

Det gäller alltså en grov misshandel som inträffade på nöjesstället Verandan i Skellefteå strax före midnatt lördagen den 14 december.

I samband med att tre unga kvinnor stod och dansade på den övre våningens dansgolv så angreps en av kvinnorna bakifrån genom ett kraftigt slag mot huvudet.

Ett grovt brott

Attacken fick även till följd att en av vännerna till kvinnan träffades av glassplitter. Båda fick föras till Skellefteå lasarett för vård.

Misshandeln bedöms som grov eftersom det förekommit ett tillhygge och att våldet riktades mot huvudet.

Polisen i Skellefteå är mycket angelägen över att klara upp det allvarliga våldsbrottet.

Två misstänkta

Redan någon timme efter händelsen greps två unga kvinnor, misstänkta för delaktighet i den grova misshandeln.

Charlotte Burlin vid polisen i Skellefteå arbetar med förundersökningen.

Hon säger om det tidiga ingripandet mot de två unga kvinnorna:

– Exakt varför det uppstod misstankar mot de här två personerna kan jag av utredningstekniska skäl inte kommentera. Men det skedde till följd av att det framkommit olika omständigheter i det inledande utredningsarbetet. De är fortfarande uppsatta som misstänkta.

På det här dansgolvet inträffade den grova misshandeln i Skellefteå den 14 december.
På det här dansgolvet inträffade den grova misshandeln i Skellefteå den 14 december. Foto: Hans Berggren

Charlotte Burlin fortsätter:

– Det finns en del uppgifter som vi har men det finns definitivt behov att ytterligare vittnen från händelsen, såväl strax innan som själva händelsen – och vad som sedan sker kring dansgolvet.

Tror ni att flera Verandan-besökare har sett saker som de inte berättat om för polisen?

– Det är vår uppfattning att det borde flera personer som sett eller hört något i samband med händelsen. Visst, det handlar om ett dansgolv där det finns många människor, det är mörkt, hög musik och rökmaskiner ibland.

– Men det fanns rimligen rätt många personer som befann sig på eller i närheten av dansgolvet, exempelvis vid de sittplatser som finns samt intill baren. De borde kunna hjälpa oss att kartlägga händelseförloppet, fortsätter Charlotte Burlin.

”Stort eller smått”

Hon upprepar det som polisen ibland tror att allmänheten kan uppfatta som en polis-klyscha:

– Men det är verkligen så att vi vill komma i kontakt med alla som kan ha sett eller hört något, stort eller smått. Låt det bli upp till polisen att avgöra vad som är intressant och viktigt för utredningen, det kan ibland vara den minsta lilla pusselbit som leder en utredning vidare.

På sociala medier har det påståtts att förundersökningen redan är nedlagd?

– Detta är en missuppfattning, förundersökningen pågår fortfarande. Men vi behöver fler uppgifter för att komma vidare, avslutar Charlotte Burlin.

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut