Sökandet efter Olle Forsberg fortsätter nu med hundpatruller – och polisen vädjar om fler uppgifter från den 3 augusti då Olle försvann.
Sökandet efter Olle Forsberg fortsätter nu med hundpatruller – och polisen vädjar om fler uppgifter från den 3 augusti då Olle försvann. Foto: Polisen

Polisens nya uppgifter i utredningen om försvunne Olle: ”Indikationer att mordmisstänkta fanns i Malåtrakten samma dag som Olle försvann”

Det finns indikationer på att de två män som misstänks för mordet på 70-årige Gert-Inge Bertinsson i Markaryd fanns kvar i Västerbottens inland samma förmiddag som 80-årige Olle Forsberg försvann i Rentjärn, Malå. Det uppger Johann Kristiansson vid polisen i Skellefteå för Norran – och han vädjar om fler vittnesuppgifter från den tredje augusti.

Nu på onsdagsförmiddagen var Aftonbladet först med att avslöja att en av de mordmisstänkta männen från Ukraina har gripits i Tyskland.

På tisdagseftermiddagen gick polisen ut med namn och bild på de två männen och att de var internationellt efterlysta.

Man efterspanad för mordet på Gert-Inge gripen
Polisen: De misstänks för mordet på Gert-Inge

I måndags kunde Norran berätta att polisen i Skellefteå har rubricerat 80-årige Olle Forsbergs försvinnande i byn Rentjärn, som ligger drygt en mil sydost om Malå, som ett misstänkt människorov.

– Den försvunne är ju inte påträffad ännu, inte ens hans cykel. Men genom att inleda en brottsutredning så öppnar vi upp möjligheter för att genomföra olika utredningsåtgärder som annars är begränsade ifall händelsen rubriceras som ett försvinnande av en person, påpekade Johan Kristiansson vid polisen i Skellefteå.

Norran har också intervjuat flera personer som på olika sätt lämnat uppgifter som visar att de två mordmisstänkta männen varit i byn Adak, som ligger två mil nordväst om Malå, under några dagar i början av augusti.

Olles försvinnande utreds som människorov: ”Inga konkreta uppgifter men vi måste dra i alla trådar”
Brevbäraren Morgam följde efter de misstänkta mördarnas bil
Anita hittade röstkortet som kopplar mördade Gert-Inge till Adak

Polisen i Skellefteå har redan utfört flera utredningsåtgärder i trakterna av Adak, kopplade till de två misstänkta mördarnas vistelse i byn.

– Det kan också bli tal om kompletterande åtgärder som ska göras, men vi vill inte berätta exakt vad vi gjort och eventuellt kommer att göra.

Johann Kristiansson vädjar nu om fler tips från Malåtrakten, däribland byarna Rentjärn och Adak, från den 3 augusti.
Johann Kristiansson vädjar nu om fler tips från Malåtrakten, däribland byarna Rentjärn och Adak, från den 3 augusti. Foto: Hans Berggren

– Det vi nu koncentrerar oss på är den försvunne Olle Forsberg, där sökandet fortsätter under dagen med hundpatruller, och se om det finns några kopplingar till de efterlysta männen, tillägger Johann Kristiansson.

Han säger att det än så länge inte finns några konkreta uppgifter på att de två männen från Ukraina har något att göra med Olle Forsbergs försvinnande.

Tydlig polisvädjan

Men han tillägger:

– Vi har indikationer på att de två männen befunnit sig i Malåtrakten under förmiddagen den 3 augusti. Det är samma dag som Olle Forsberg försvann.

– Därför är vår tydliga vädjan om fler vittnesuppgifter just kring denna dag, från morgonen och framåt. Det gäller allt: personer, fordon, cyklar, uppgifter man hört – allt är av intresse. Vi har bra med uppgifter från den 1 och 2 augusti. Men det saknas från den 3 augusti, alltså dagen då Olle försvann, fortsätter Johann Kristiansson.

Möte om spaningsläget

På onsdagsförmiddagen hade polisen i Skellefteå ytterligare ett möte där man gick igenom spaningsläget kring Olle Forsbergs försvinnande.

– Det handlar om allt från att gå igenom de senaste tipsen till att bestämma vad som ska göras härnäst, säger Johann Kristiansson.

Polisen söker efter bil – kan ha koppling till försvunne Olle
Bil i mordutredning misstänks ha setts i Adak
  1. Ny skallgång i Rentjärn i helgen

  2. Skelleftepolisen vill förhöra mordmisstänkt man i Tyskland

  3. Älgjägare uppmanas hålla utkik – polisen om vad du ska tänka på

  4. Försvunne Olle: Detta har hänt sedan 80-åringen försvann

  5. Ny sökinsats efter Olle: ”Tänkte röra oss från Rentjärn och österut”

  6. Polisens hundpatruller söker efter Olle

  7. Polisens nya uppgifter i utredningen om försvunne Olle: ”Indikationer att mordmisstänkta fanns i Malåtrakten samma dag som Olle försvann”

  8. Missing People planerar ny sökinsats efter Olle

  9. Avspärrningar och stort polispådrag kring Adak

  10. Olles försvinnande utreds som människorov: ”Inga konkreta uppgifter men vi måste dra i alla trådar”

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut
Aktuell artikel (1 av 1)
Polisens nya uppgifter i utredningen om försvunne Olle: ”Indikationer att mordmisstänkta fanns i Malåtrakten samma dag som Olle försvann”