Kvinna i 30-årsåldern hittad död i Robertsfors kommun

Notera att denna artikel är från 2018.
Polisen i Västerbotten inledde igår, torsdag, en förundersökning om mord, alternativt dråp, efter att en kvinna i 30-årsåldern hittats avliden i Robertsfors kommun under oklara omständigheter enligt jourhavande förundersökningsledare i Umeå.

Initialt så anhölls en man, skäligen misstänkt för brottet.

– Han förhördes tillsammans med sin försvarare, men är numera frisläppt, säger Jari Kiemunki, jourhavande förundersökningsledare i Umeå, till Norran.

Eftersom polisen uppger dels att mannen har släppts, dels att misstankegraden tidigare har varit skäligen misstänkt, som är den svagare misstankegraden, innebär det att brottsmisstankarna mot mannen varit mycket svaga.

Det är just nu oklart om misstankarna mot honom kvarstår.

Det misstänkta brottet rubriceras just nu på fredagsförmiddagen som ”fullbordat mord eller dråp utan användning av skjutvapen mot kvinna”.

Det kan finnas oklarheter kring hur kvinnan dött vilket gör att polisen inledningsvis rubricerar utredningen som ett allvarligt våldsbrott. Detta för att direkt vidta alla viktiga utredningsåtgärder i ett inledande skede, där det är lika viktigt för polisen att utesluta att ett brott har begåtts.

Uppdatering 09.58

Enligt uppgifter till SVT Nyheter Västerbotten så är mannen som tidigare satt anhållen inte längre misstänkt för något brott.

Uppdatering 10.37

David Helgesson vid polisen i Umeå säger att man just nu inte gör något mer i ärendet.

– Vi har ingen misstänkt i ärendet och just nu avvaktar vi obduktionen för att få reda på dödsorsaken, säger han till Norran.

Han säger att beskedet förmodligen kommer efter helgen.

Anmäl till Mediaombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut