Polisen om skjutningen på Ålidhem

Polisen bekräftar nu att det inträffade en skjutning mot en bil på Ålidhem i Umeå under tisdagen. Vilken typ av skjutvapen det handlar om är dock inte klarlagt. ”En händelse som rör ett fåtal individer som begår brott och ordningsstörningar”, skriver polisen på sin hemsida.

Det rapporterar Västerbottens-Kuriren.

Det var vid 12-tiden under tisdagen som polisen larmades till stadsdelen Ålidhem i Umeå efter en misstänkt skjutning mot en bil.

Misstänkt skjutning på Ålidhem

Polisen spärrade sedan av en större plats vid parkeringen mellan Fysikgränd och Laboratorvägen.

Under onsdagsförmiddagen gick polisen ut med mer information om händelsen.

"Polisen kan nu bekräfta att det skett en skjutning mot en parkerad bil. Det finns också vittnesuppgifter om att två personer har sprungit från platsen efter skottlossningen. Ingen person ska dock ha befunnit sig i bilen, och ingen person har heller kommit till skada i samband med händelsen", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen rubricerar händelsen om grovt olaga hot och grovt vapenbrott. Vilken typ av skjutvapen som använts är inte klarlagt i nuläget.

"Polisen gör bedömningen att detta är en händelse som rör ett fåtal individer som begår brott och ordningsstörningar"

Arbetet kring polisutredningen kommer nu fortsätta genom bland annat vittnesförhör och analys av material från den brottsplatsundersökning som gjordes under tisdagen.

I övrigt har polisen fått en del tips, men är fortsatt intresserade av både tips, fotografier eller filmer från allmänheten.

"Information lämnas till polisen via telefonnummer 114 14 eller via tipssidan på polisen.se. Även eventuella fotografier eller filmer är av intresse"

Nils Jonsson/Västerbottens-Kuriren

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut