Person har avlidit efter att båt kantrat

En båt med två personer i kantrade i Kultsjön vid Saxnäs, Vilhelmina kommun, vid 08.30 på torsdagsmorgonen. Men det dröjde nio timmar innan någon larmade om olyckan, skriver Västerbottens-Kuriren. På fredagsmorgonen meddelade polisen att en man avlidit.

Det var strax efter klockan 17.30 som larmet kom in till SOS alarm. Olyckan ska ha inträffat i närheten av Björkholmen.

Räddningstjänst, polis och ambulans larmades till platsen.

– Det vi känner till är att det har befunnit sig två personer i båten som kantrat. Enligt uppgifter har olyckan inträffat vid 08.30, men av okänd anledning har det dröjt till klockan 17.30 innan 112 larmades, säger räddningschef i beredskap Ingemar Samuelsson till VK, och fortsätter:

– När vi kom fram till platsen fann vi en person, delvis uppe på land. Den här personen har förts vidare för vård. Skadeläget kan jag inte säga något om i det här läget.

Räddningstjänsten har avslutat sin insats på platsen. Polisen är kvar och letar efter den andra personen som ska ha befunnit sig i båten när den kantrat.

– Man letar inte i vattnet efter den andra personen, säger Ingemar Samuelsson.

Uppdaterad fredag 07.43:

Polisen meddelar att en man har avlidit. Beskedet kom på fredagsmorgonen.

Enligt Liv Fahlén, kommunikatör vid polisens regionledninscentral, påträffades mannen strax efter klockan 18 på torsdagskvällen. Hans anhöriga har underrättats.

Mannen var i 75-årsåldern.

Evelina Lindfors/Västerbottens-Kuriren

Monica G Engström/Västerbottens-Kuriren

Jonas Nilsson/Norran

Anmäl till Pressombudsmannen Skriv ut
Jobb+ logo